Termeni și Condiții

ASPECTE LEGALE

1. PREVEDERI GENERALE
1.1. Termeni si conditiile generale ale companiei SC CERVISIA SRL cu sediul pe adresa Strada V, nr. 6, sat Cristian, jud. Sibiu, Romania, CUI: 41705467, inregistrata in Registrul Comertului J32/1795/2019, reglementate de drepturile si obligatiile partilor pe baza contractului incheiat de vanzare – cumparare dintre vanzator si cumparator, realizat prin intermediul e-shopului www.cibis.ro
1.2. Relatiile dintre vanzator si cumparator sunt reglementate de aceste legi:
• OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor
• OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii
• Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor
• Legea 365/2002 privind comertul electronic
2. CONTRACTULUI DE VANZARE CUMPARARE
2.1. Toate produsele prezentate pe interfata e-shop-ului www.cibis.ro poarta un caracter informativ si vanzatorul nu este obligat sa incheie un contract de achizitie cu privire la acest produs.
2.2. Comanda infaptuita de catre Cumparator prin intermediul magazinului online www.cibis.ro constituie un motiv pentru incheierea contractului de vanzare. Vanzatorul va confirma primirea comenzii prin mail la adresa de email specificata in comanda cumparatorului sau telefonic.
2.3. Cumparatorul are dreptul sa anuleze comanda, adica sa-si retraga intentia de a incheia un contract, fara sanctiuni chiar si pana in clipa de expediere a produselor. Cumparatorul este obligat sa anunte vanzatorul despre anularea comenzii prin intermediul email-ului sau telefonic.
2.4. Contractul de vanzare este incheiat cu acordul vanzatorului, in acelasi timp ca acord se considera transmiterea produselor cumparatorului sau printr-un acord transmit pe adresa de e-mail.
2.5. Preturile produselor si serviciilor (de ex. Taxa de transport) afisate pe interfata webului sunt prezentate in RON, inclusiv TVA conform legislatiei in rigoare.
2.6. Cumparatorul este de acord sa se foloseasca de retelele de comunicare la distanta pentru a incheia contractul. Cheltuielele care apar in timpul folosirii retelelor de comunicare la distanta pentru a incheia contractul de vanzare (costurile pentru conectarea la internet, apeluri telefonice) sunt suportate de catre cumparator.
3. CONDITII DE PLATA
3.1. Pretul produselor si costurile potentiale aparute la expedierea produselor conform contractului de vanzare pot fi platite de catre cumparator vanzatorului prin urmatoarele metode.
a) in numerar, la rambursarea coletului la adresa indicata de catre vanzator in comanda.
b) prin intermediului cardului de debit/credit
3.2. Vanzatorul transmite produsele impreuna cu un document de achizitie – factura, pe e-mail in cazul platii cu cardul de debit/credit, sau prin curier la plata ramburs.
4. TRANSPORTUL SI LIVRAREA PRODUSELOR
4.1. Cheltuielile pentru taxa de transport sunt suportate de catre cumparator, printr-o metoda aleasa in timpul infaptuirii comenzii. Costurile sunt reglementate conform preturilor prezentate pe site-ul www.cibis.ro.
4.2. In cazul in care conform contractului de vanzare, vanzatorul este obligat sa asigure livrarea produselor la adresa indicata de cumparator, cumparatorul este obligat sa ridice produsele in termenul livrarii. In timpul primirii produselor de la curier cumparatorul este obligat sa verifice integritatea coletului si in cazul in care sesizeaza o problema legata de integritatea coletului trebuie sa anunte nemijlocit curierul.
4.3. In cazul in care din cauza cumparatorului e necesar ca produsele sa fie livrate din nou sau prin alta metoda decat cea indicata in contract, cumparatorul este obligat sa achite cheltuielele legate de metoda repetata de livrare a produselor, respectiv cheltuielile legate de alta metoda de livrare.
5. RETRAGERE DIN CONTRACT
5.1. Cumparatorul are dreptul de a se retrage din contract fara a preciza motivele, pana la paisprezece (14) zile de la primirea produselor. Retragerea din contract trebuie sa fie transmisa vanzatorului, in aceasta perioada, prin intermediul e-mailului sau sub forma scrisa pe adresa vanzatorului. Cumparatorul poate descarca si completa formularul prevazut de vanzator in pagina “TERMENI SI CONDITII”.

5.2. In cazul retragerii din contract, contractul de vanzare este anulat. Produsele sunt returnate vanzatorului pana la paisprezece (14) zile de la retragerea din contractul de vanzare. Daca cumparatorul se retrage din contract, toate cheltuielele legate de returnarea produselor (de ex. transportul) sau returnarea produselor prin poșta, sunt suportate de catre cumparator.
5.3. In cazul retragerii din contract vanzatorul ramburseaza toata suma de bani primita de la cumparator pana in termenul de paisprezece (14) zile din momentul de retragere din contract, in aceeasi modalitate in care au fost banii receptionati de la cumparator. Vanzatorul nu este obligat sa ramburseze suma primita de la cumparator, inainte ca cumparatorul sa returneze produsele.
5.4. Cumparatorul va lua in considerare ca nu poate sa se retraga printre altele, din contract daca:
a) produsul a fost folosit de catre Cumparator;
b) produsul livrat a fost modificat dupa dorinta utilizatorului sau a unei persoane (produs personalizat);
c) produsele cu ambalajul deteriorat nu pot fi returnate (etichete rupte, ambalaj zgariat/desfacut);
5.5. Daca impreuna cu produsele cumparatorul a primit un cadou, contractul de cadou dintre vanzator si cumparator se incheie doar, cu conditia ca daca se infaptuieste retragerea din contract de catre cumparator, contractul de cadou se anuleaza si cumparatorul este obligat sa returneze impreuna cu produsele si cadourile primite.
5.6. Pana la primirea produselor cumparatorul se poate retrage din contractul de vanzare oricand. In acest caz vanzatorul va fi informat prin e-mail pe adresa indicata la infaptuirea comenzii sau telefonic si cumparatorului i se va rambursa suma produselor fara intarziere.
6. PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
6.1. Vanzatorul se angajeaza ca toate datele cu caracter personal furnizate de catre cumparator sa fie prelucrate in conformitate cu legea cu privire la protectia datelor cu caracter personal. Datele cu caracter personal sunt doar pentru vanzator si nu sunt furnizate unor persoane terte, cu exceptia curierilor de transport, carora le sunt transmise numai datele necesare pentru transportul produselor catre cumparator.
6.2. Cumparatorul poate solicita oricand modificarea, actualizarea sau stergerea datelor personale din baza de date.
6.3. Datele personale vor fi prelucrate pe un termen nelimitat.

Note de informare privind protecția datelor personale

ASPECTE LEGALE

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, S.C. CERVISIA S.R.L. are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra sau alta persoana.
Scopul colectarii datelor cu caracter personal este de a opera si livra comenzile efectuate de dumneavoastra.
Conform Legii 677/2001 beneficiati de dreptul de acces si interventie asupra datelor personale, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Deasemenea, aveti dreptul sa va opuneti datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor.
Nu sunteti obligat(a) sa furnizati aceste date, insa refuzul dumneavoastra determina imposibilitatea efectuarii comenzii.
Garantam confidentialitatea datelor: nu vom furniza nicio informatie (nume, adrese, comenzi) la terte parti cu exceptia curierului.
Este interzisa furnizarea de date false sau incomplete cand se completeaza o comanda, caz in care ne rezervam dreptul de a intreprinde masuri legale impotriva persoanelor in cauza.